Детски градини

Детски градини

Спорт в нашата детска градина

Физическата активност от 3 до 6-годишна възраст е основополагащ фактор за щастливи, социални и активни деца!

Реализацията за допълнителни спортни занимания в детските градини повишава мотивацията за участие в различни дейности, обогатява спортния календар в учебните заведения и дава възможност за подбор на млади таланти, които биха могли да продължат своето обучение в по-професионално направление - чрез групови и индивидуални занимания в спортна академия Atletico ARTEN.

 

Възможност за спортни дейности

Спортна академия Atletico ARTEN разработи програма в подкрепа на спорта от ранна детска възраст. Ние провеждаме редица активности в много от детските градини на територията на гр. София. Всички спортни дейности са съобразени с възрастта, предлагат комплексно обучение и забавление за най-малките.

 

Дайте старт в движението на вашето дете - ние ще направим необходимото, за да разгърнем потенциала му и да разберем кои са най-силните му страни, за да го подтикнем към най-подходящия спорт. Децата, които обучаваме са весели, игриви и усмихнати

 

Футбол

Футболът е отборна игра, която бързо въвлича децата, а уроците минават неусетно. Учим се на движенията, запознаваме се с основите на футбола, с правилата и инструкциите за безопасност. Тренировките по футбол се провеждат на територията на детската градина, на открито или закрито (според метеорологичните условия), 2 пъти в седмицата. 

Лекоатлетически подвижни игри

Лекоатлетически подвижни игри включват съвкупност от различни видове спорт, които дават една комплексна спортна култура на всяко дете. Бягането, хвърляне на топка и  скоковете развиват мускулатурата на децата, поддържат тонуса и добра физическа форма. Игрите се провеждат 2 пъти в седмицата.

Танци

Танците са любимо занимание за най-малките. Заедно със заложените празнични представление в детските градини, ние предлагаме допълнително развитие с уроци по танци в желания стил - хип-хоп, латино, модерни или народни танци. Танците се провеждат на място, 2 пъти в седмицата.

Спорт в нашата детска градина

Защо да изберете нас?

Висококвалифицирани учители и треньори

Нашите опитни треньори и учители са и партньори в пътя на спорта на вашите деца - целят да ги запознаят с основите на спорта и изкуството, да им покажат най-добрите техники на изпълнение и да бъдат неотлъчно до тях по време на техния растеж

Възможност за начално развитие

Нашата спортна академия предлага тренировки за начинаещи, напреднали, както и подготовка за състезания по различните дисциплини. Нашите треньори мотивират децата и им показват възможностите за развитие.

Индивидуален подход към децата

Екипът ни има персонализиран подход към обучението на вашето дете, за да разкрие уникалните им нужди, способности и интереси, с цел да осигури оптимално преживяване на терена или в залата и бъдещо развитие в правилната насока.

Авторска програма на преподаване

Тренировките по футбол, лекоатлетическите подвижни игри, танците и другите активности се провеждат по авторска програма, съобразена с възрастта и уменията на децата.

Спорт в нашата детска градина

Цели на спорта в детските градини

Спортът е от изключително значение за пълноценното развитие на детето. В периода на детската градина се изграждат основите на навици за здравословен начин на живот, усвояват се социални умения и се цели подобряване на фината моторика. Движението е част от всичко от това, в комбинация, че насърчава сътрудничеството между малки, учители и треньори, възпитава отборен дух и спортна дисциплина. 

Ние целим да допринесем за изграждането на осъзнати деца, с мнение и чувство на отговорност, учим се не само на любов към спорта, но и между всички нас!