Училища

Училища

Спорт в нашето училище

Спортът e необходим във всяко детско развитие, успоредно с обучението в училище. Благодарение на добре поддържаните спортни бази в училищата, нашата спортна академия има възможност за преподаване на спортни активности на високо ниво. Ние съчетаваме движението с важни умения като дисциплина, самостоятелност, изграждане на силен характер и желание за успех. 

Запишете детето си на спорт в неговото училище - игрите се провеждат в позната среда, сред връстници и приятели.

 

Възможност за спортни дейности

Спортна академия Atletico ARTEN предлага богат избор от извънкласни спортни активности за деца в редица средни училища в гр. София. Нашите инструктори провеждат уроците на място за максимално удобство на учениците и техните родители.

Футбол

Футболът е популярен спорт, който бързо се превръща в любимо занимание за децата в училищата. Практикуването му е важна част от физическата култура, образование и развитие на учениците. Активността подобрява физическата форма, издръжливостта и координацията. Обединява екипа и им поставя една обща цел, към която да се стремят. Тренировките по футбол се практикуват в училищата, 2 пъти в седмицата, както и в допълнителни извънкласни занимания на академията. 

Лекоатлетически подвижни игри

Лекоатлетическите подвижни игри изграждат базата на много олимпийски игри и други международни състезания. Заниманията обхващат различни физически активности - хвърляния, скокове, бягане и спринтове. Малките спортисти изграждат ценни умения, включващи техника, сила, концентрация, физическа издръжливост и др. Игрите са разнообразни и интензивни, което поддържа тонуса и добрата физическа форма. Провеждат се 2 пъти в седмицата в училищата от наши лицензирани треньори.

 

Танци

Танците, безспорно, са най-голямото вълнение за нашите ученици. Предлагаме уроци по хип-хоп, латино, модерни и народни танци - разнообразие от стилове, в което всяко дете ще намери ритъма и движението, които са най-близо до неговата същност. Уроците по танци се провеждат 2 пъти седмично.

 
Спорт в нашето училище

Защо да изберете нас?

Висококвалифицирани учители и треньори

Нашите опитни треньори и учители са и партньори в пътя на спорта на вашите деца - целят да ги запознаят с основите на спорта и изкуството, да им покажат най-добрите техники на изпълнение и да бъдат неотлъчно до тях по време на техния растеж

Възможност за начално развитие

Нашата спортна академия предлага тренировки за начинаещи, напреднали, както и подготовка за състезания по различните дисциплини. Нашите треньори мотивират децата и им показват възможностите за развитие.

Индивидуален подход към децата

Екипът ни има персонализиран подход към обучението на вашето дете, за да разкрие уникалните им нужди, способности и интереси, с цел да осигури оптимално преживяване на терена или в залата и бъдещо развитие в правилната насока.

Авторска програма на преподаване

Тренировките по футбол, лекоатлетическите подвижни игри, танците и другите активности се провеждат по авторска програма, съобразена с възрастта и уменията на децата.

Спорт в нашето училище

Цели на спорта в училищата

 

Целите на спорта в училищата превъзхождат физическата активност успоредно с образованието и развитието. Спортните активности поддържат добро физическо здраве, което дава отражение в по-лесната концентрация при учене и подобряване на успеха в класа. 

 

Насърчава здравословния начин на живот наред със здравословните навици, които се изграждат от детска възраст. Тренировките в училище са страхотна идея, защото не налага допълнителен ангажимент на родителите, а същевременно оформя силен отбор, който се учи да работи в група, да поема лична отговорност, да показва уважение и честност към своя треньор и съотборници.

 

Спортът в училищата работи на всички нива за успеха на вашето дете - физическо, емоционално и социално!